Recursos lingüístics

1. Diccionaris generals
2. Diccionari etimològic 
  • DCVB (Diccionari català-valencià-balear d'Alcover-Moll)
3. Diccionaris multilingües 
4. Diccionaris temàtics 
5. Terminologia
6. Traductors automàtics
7. Dubtes lingüístics
8. Ortografia
9. Morfologia
10. Conjugació verbal
11. Sintaxi
12. Gramàtiques, expressió i redacció
13. Lèxic
14. Pronúncia
15. Dialectologia
16. Semàntica
17. Signes de puntuació
18. Fraseologia
19. Onomàstica (toponímia i antroponímia)
20. Curs en línia
21. Dictats en línia
  • Dictats en línia: La Direcció General de Política Lingüística ha renovat la pàgina del seu web Llengua catalana amb un centenar de dictats nous que es podran consultar, escriure i autocorregir interactivament des d’ordinadors, mòbils i tauletes. Estructurats en quatre nivells, permeten treballar l’ortografia i se’n pot descarregar lliurement tant l’àudio com el text. Els dictats són un complement perfecte per a les persones que segueixen cursos de català per a adults i per a persones que es formen en llengua catalana de manera autodidacta.(DGPL)
22. Cursos inicials, bàsics i elementals
23. Cursos intermedis i de suficiència (itineraris d'aprenentatge - DGPL)
24. Certificats de català
25. Coneixement de l'entorn
26. Eines interactives
  • Milmots: Milmots és una eina interactiva que naix a partir del gust per les nostres paraules i per les ganes de comunicar-nos-les. Vet ací una nova manera de difondre, de conèixer i de compartir el nostre lèxic, les nostres paraules, associades als nostres pobles i les nostres comarques. Les consultes, la participació i la interactuació col·lectiva són les maneres que té Milmots d'apropar-nos allò que més ens caracteritza; els nostres mil mots dels nostres mil llocs.
27. Activitats
  • "Llegir per parlar, llegir per aprendre"
    10 noves activitats de "Llegir per parlar, llegir per aprendre" per facilitar l'aprenentatge del català a l'empresa.
    La direcció general de Política Lingüística del Departament de Cultura ha publicat una nova sèrie d'activitats de “Llegir per parlar, llegir per aprendre”. Els nous materials didàctics aborden temes com: l’empresa, l’emprenedoria, la mobilitat internacional en el treball, els sectors professionals a l’alça, el sistema de pensions, els autònoms, la resiliència professional, les cooperatives o la responsabilitat social a les empreses. Aquesta desena de noves unitats se sumen a les 51 que ja s’ofereixen en línia a la pàgina web Llengua catalana.
    Font: Direcció General de Política Lingüística
28. Revistes en català en línia
29. Altres
  • Música de poetes
  • Rodamots. Cada dia un mot.
  • Què llegeixes? Comunitat de llibres en xarxa.
  • BAL. Biblioteca d'Aplicacions Lèxiques.
  • Verbàlia. Verbàlia és el nom de tres llibres (Màrius Serra, Empúries 2000, 2002 i 2010) i una capsa de jocs (Oriol Comas i Màrius Serra, 2010), però sobretot és un Estat Mental que redefineix la sobirania dels éssers verbívors, sempre disposats a jugar amb les paraules i amb tots els codis de signes.
Sociolingüística
Informe de política lingüística
El conseller Vila lliura l'Informe de política lingüística a la presidenta del Parlament de Catalunya

El conseller de Cultura, Santi Vila, va lliurar el dia 16 de novembre l’Informe de política lingüística 2015 a la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell. També hi va ser present la directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa.
L’Informe de política lingüística 2015, elaborat per la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura, descriu la situació lingüística i recull les actuacions en matèria de política lingüística de la Generalitat de Catalunya.
L'Informe conté dades sobre diversos aspectes relacionats amb l’ús del català entre la població, a la universitat, l’ensenyament, les institucions, en el consum cultural i altres sectors estratègics de Catalunya. A més, inclou un apartat sobre actuacions de projecció exterior de la llengua catalana, la llengua de signes catalana, l’occità, aranès a l’Aran, el marc legal, i un annex amb les institucions i el pressupost que s’ha destinat a la política lingüística.

Podeu consultar l’Informe de política lingüística 2015
Font: Direcció General de Política Lingüística